Tegenwoordig is er voor elke gelegenheid een panty, maar hoe weet je nou voor welke gelegenheid je welke panty nodig hebt. In deze blog neem ik jullie mee bij het uitkiezen van de perfecte panty. 

Huidkleurige panty’s:

Hoe kies je nou de goede kleur? Het kiezen van een goede kleur panty blijft altijd lastig, wel hebben wij een aantal tips voor jou, die helpen bij het kiezen van de goede kleur. Allereerst, kies je panty nooit te donker. Hoe dichter de panty in de buurt van je huidskleur komt, hoe mooier. Als je twijfelt tussen kleuren kies dan altijd de lichtste of vraag ons voor advies.

Denier

Panty’s kan je kopen in verschillende diktes. De dikte van een panty wordt ook wel denier genoemd. Als je een panty koopt die minder dan 10 denier bevat wordt het ook wel een ultra transparante panty genoemd. Met deze dikte worden oneffenheden weggewerkt en wordt het blote benen effect gecreëerd. Hieronder staan een aantal links die verwijzen naar panty’s onder de 10 denier:

 1. Oroblu 8 denier - Geo
 2. Oroblu 8 denier - Sunny
 3. Oroblu 8 denier - Suntime

10 - 20 denier

Daarna krijg je panty’s tussen de 10 en 20 denier, deze panty’s zijn dus al iets dikker. Deze panty wordt ook wel transparant genoemd en is een musthave voor in je kledingkast. Er zijn verschillende varianten mat, satijn of glanzend en verschillende huidstinten waardoor je de panty makkelijk kunt combineren.  Hieronder staan een aantal links die verwijzen naar panty’s tussen de 10 en 20 denier:

 1. MarcMarcs 15 denier - mat
 2. Oroblu 15 Vanite - glans
 3. Oroblu 20 Magie - satijn
 4. Oroblu 20 Sensuel - Mat
 5. Oroblu 20 Different - Mat

30 - 40 denier

Vervolgens gaan we weer een stukje hoger namelijk 30 tot 40 denier. Je benen zijn nog steeds zichtbaar, maar de panty geeft meer dekking en is sterker dan een dunnere denier. Sokken-online.nl heeft een matte en een licht glanzende panty in het assortiment. Hieronder de links van de panty’s:

 1. Oroblu 40 Magie - Satijn
 2. Oroblu 40 Different - Mat

50 - 80 denier

Om je benen helemaal te laten bedekken krijg je een 50 tot 80 denier panty. Bij 50 denier zijn je benen bijna helemaal bedekt en bij 80 denier zijn ze echt helemaal bedekt. Vanaf deze dikte zijn de panty’s niet alleen verkrijgbaar in huidstinten, maar ook in andere kleuren. Hieronder de links van de panty’s:

 1. Oroblu 50 Intense - mat
 2. Oroblu 50 All Colors - Lichte glans
 3. Oroblu 60 denier - Lichte glans
 4. Oroblu 80 different - Lichte glans

Teen gedeelte

Naast de dikte van de panty zijn er ook verschillende tenen. Als eerste heb je een open teengedeelte. Perfect wanneer je graag je benen bedekt wil hebben, maar ook je gelakte nagels wilt laten zien. 

Daarnaast heb je een onzichtbaar teengedeelte. Dit betekent dat het materiaal overal dezelfde dikte heeft, op het been, de voet en teen. Je ziet geen overgang. Deze panty’s zijn zeer geschikt om te dragen in peep-toes of andere open schoenen. 

 

Als laatste heb je ook nog pantys met een verstevigd teengedeelte. Het materiaal rond het teengedeelte is dikker en sterker dan de rest bij de voet. Hierdoor krijgt de panty versteviging bij de tenen en wordt de kans op een ladder tot een minimum beperkt. Panty’s met een verstevigd teengedeelte draag je in dichte schoenen. 

Maat

De juiste maat van een panty is erg belangrijk. Een te grote maat panty kan ervoor zorgen dat de panty gaat rimpelen en een te kleine maat kan weer gaan omrollen of afknellen. Wij hebben bij elk artikel een maattabel toegevoegd zodat je precies kunt zien welke maat je nodig hebt. Mocht de maat net op het randje zijn, kies dan de grotere maat. Voor maatadvies kan je altijd contact met ons opnemen.