Wij zijn op vakantie van 22 juli t/m 11 augustus.
Er worden in deze periode geen pakketten verzonden. Wij staan weer voor je klaar op 12 augustus. Retourzendingen ontvangen wij graag na 11 augustus. Beperkte e-mail bereikbaarheid.

Sneakersokken die niet afzakken

Je herkent dit probleem waarschijnlijk wel als je dit leest, sneakersokken die afzakken tijdens het dragen. Dit is een veel voorkomend probleem maar in deze blog leggen wij je duidelijk uit wat de oorzaken kunnen zijn, geven we een aantal tips bij het kopen van sneakersokken en delen we onze eigen top 3 beste sneakersokken met je! Na het lezen van deze blog weet jij waar je op moet letten bij het kopen van de ‘perfecte’ sneakersok die niet afzakt.

De oorzaak van jouw afzak probleem is voor ons natuurlijk lastig te achterhalen. We zullen de meest voorkomende oorzaken hieronder toelichten. Waarschijnlijk kan je deze tips meteen in de praktijk kan gebruiken.

  • Sneakersokken zakken vaak af doordat ze te groot of juist te klein zijn. Uitgerekt elastiek is ook een veel voorkomend probleem. Wanneer je sokken niet meer genoeg elasticiteit hebben blijven ze afzakken, het beste kun je deze sokken gewoon vervangen voor een nieuw paar!
  • Handig om te weten is dat je vooral geen wasverzachter moet gebruiken als je sokken met een siliconen randje gaat wassen. Door wasverzachter komt er een laagje over het siliconen randje waardoor het niet meer werkt en de sok dus toch weer kan gaan afzakken.
  • Koop nooit sokken van 100% Katoen. De sokken zijn dan niet elastisch genoeg waardoor ze gaan draaien en dus makkelijk kunnen afzakken.

Hier zijn alvast een aantal leuke en super handige tips om de perfecte sneakersokken te vinden. Zo wordt de kans op afzakkende sneakersokken nog kleiner!

  1. Kies voor een sneakersok met een hoge wreef. De hoge wreef voorkomt spanning op de hiel waardoor de sok dus niet afzakt.
  2. Koop sneakersokken met een siliconen randje, dit blijft op de huid plakken en geeft geen irritatie!
  3. Zorg ervoor dat je sneakers goed gestrikt zijn. Als je sneakers te los zitten ontstaat er wrijving in de schoen waardoor de sokken afzakken.
  4. Koop je sneakersokken nooit te klein, kies bij twijfel altijd een maatje groter!
  5. Het is verstandig om je sokken altijd te wassen voor de eerste keer dragen, hierdoor worden de sokken sterker, gaan ze veel langer mee en krijgen een betere pasvorm!
  6. Draag je sneakersokken niet in laarsjes of halfhoge schoenen, doordat die vaak wat hoger is dan je sok loop je de sokken sneller van je voeten af.

Elke voet is uniek en iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke voorkeur maar we hopen dat we je na het lezen van deze blog een beetje dichter bij jouw perfecte sneakersok hebben kunnen brengen! Op sokken-online.nl hebben we een ruime keuze in sneakersokken zie hieronder alvast onze top 4:

{{media url=

CADA Sneakersokken

De CADA sneakersokken zijn nieuw in ons assortiment en zijn ontworpen met de nieuwste Fixed Grip technologie. De fixed grip zorgt ervoor dat de sokken niet afzakken maar gewoon goed blijven zitten! Daarnaast zijn de sokken super duurzaam en zijn ze voorzien van fijne anti transpiratie dus ook voor tijdens het sporten kan je de CADA sneakersokken uitstekend gebruiken! Bestel CADA sneakersokken

{{media url=

Teckel sneakersokken

De Teckel no show sneakersokken van katoen zijn ook voorzien van siliconen anti-slip op de hiel en hebben een hoge wreef met een elastische band die extra draagcomfort bied. Deze sokken zijn geschikt voor zowel de dames als de heren. Ze zijn verpakt per 3 paar en zijn zeer betaalbaar!Bestel Teckel sneakersokken

{{media url=

Falke cool kick sneakersokken

De Falke cool kick sneakersokken kunnen bijna niet afzakken. Deze sportieve sneakersok is voorzien van anti-slip en heeft een hoge elastische wreef. Door het gebruik van polyester heeft deze sok een hoge vochtafvoer, wat heerlijk is tijdens het sporten.Bestel Falke sneakersokken

{{media url=

Steps Meryl sneakersokken

De Steps Meryl sneakersokken willen we hier ook zeker even uitlichten! Deze Steps sneakersokken een perfecte pasvorm met hoge wreef en door het gebruik van echte bamboe heeft de sok een nog beter draagcomfort. Het bamboe ademt een stuk beter dan katoen, hierdoor blijven de sokken nog soepeler en zachter dan andere sokken. Ook zorgt de bamboe ervoor dat de sneakersokken anti bacterieel en ademend zijn. Deze sneakersokken zijn ook verkrijgbaar in de bamboe variant. Steps sneakersokken

Mocht je na het lezen van deze blog toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via de mail: info@sokken-online.nl of je kan op werkdagen tussen 09:00 en 17:00uur bellen naar +31(0)224-227385 wij helpen je graag met een passend advies.

Beste klanten
Wij zijn met vakantie en daarom gesloten van 22 juli t/m 11 augustus. Gedurende deze periode zullen er geen pakketten verzonden worden. U kunt nog steeds bestellingen plaatsen, maar deze worden pas 12 augustus verwerkt. Retourzendingen ontvangen wij graag na 11 augustus. Wij zijn beperkt bereikbaar via e-mail tijdens onze vakantie. Bedankt voor uw begrip en geduld.
Met vriendelijke groet, Team Sokken-online.nl
Beste klanten
Wij zijn met vakantie en daarom gesloten van 22 juli t/m 11 augustus. Gedurende deze periode zullen er geen pakketten verzonden worden. U kunt nog steeds bestellingen plaatsen, maar deze worden pas 12 augustus verwerkt. Retourzendingen ontvangen wij graag na 11 augustus. Wij zijn beperkt bereikbaar via e-mail tijdens onze vakantie. Bedankt voor uw begrip en geduld.
Met vriendelijke groet, Team Sokken-online.nl
Ervaar je problemen? Ervaar je problemen met onze website? Dit zou kunnen komen door recente updates en/of technische problemen met de website. Vaak kunnen deze kwesties worden opgelost door je browsergeschiedenis/cookies te verwijderen, waardoor je weer probleemloos door een vernieuwde webshop kunt navigeren. Hieronder vind je een aantal links om cookies te verwijderen, specifiek voor jouw type apparaat. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in een incognito-/privévenster te winkelen op onze webshop. Ondervind je na het toepassen van deze tips nog steeds problemen? Zou je dan zo vriendelijk willen zijn ons een e-mail te sturen naar info@sokken-online.nl? Alvast bedankt voor je medewerking!

Doorzoek onze website